Select Page

Interesne dejavnosti

Osnovna šola Škofljica

Klanec 5

1291 Škofljica

Na šoli se trudimo, da bi ponudili različne interesne dejavnosti, ki pomagajo učencem pri sprostitvi in poglabljanju na področjih, pri katerih želijo pridobiti nova znanja in izkušnje, se lahko krepijo ali izpopolnjujejo. Izvajajo jih naši učitelji glede na pedagoške in organizacijske možnosti. Interesne dejavnosti potekajo sicer od oktobra do junija, a bomo letos zaradi znanih covid razmer z njimi začeli v novembru. Glede na program dejavnosti se izvajajo pred in po pouku ali ob sobotah, nekatere interesne dejavnosti pa bomo izvajali tudi v strnjeni obliki skupaj glede na vremenske pogoje.

Določene dejavnosti bodo izvajali tudi zunanji sodelavci, saj vsega kadrovsko ne moremo pokriti. Izvajalci zunanjih dejavnosti sami odgovarjajo za varnost udeležencev, za ustrezno izvajanje v skladu z normativi in standardi za dejavnost ter za obveščanje staršev. Prav tako morajo enako kot šola upoštevati ukrepe, ki jih za izvajanje dejavnosti naroča NIJZ.  Stroške izvajanja teh dejavnosti pokrijete starši.

PRIJAVE K INTERESNIM DEJAVNOSTIM

Ob interesnih dejavnostih, ki bodo potekale po pouku, bomo izvajali še različne dejavnosti v okviru podaljšanega bivanja. Na spletnih straneh so pod opisi predstavljene posamezne dejavnosti. Preberite jih in se z učenci pogovorite o interesih. Učenci naj se po pogovoru z vami odločijo za interesne dejavnosti, ki jih res nameravajo obiskovati,  Mentorji bodo objavili na oglasnih deskah po šolah povabilo k uvodnim sestankom oz. bodo na začetke dejavnosti na razredni stopnji učence opozorile učiteljice in učitelji. Če bo k dejavnosti prijavljenih premalo učencev (manj kot 10), te dejavnosti ne bomo izvajali razen v izjemnih primerih zaradi vsebine same dejavnosti.

Ker smo prostorsko še vedno omejeni, še posebej pri VŠD in telovadnici, obenem pa nas zavezujejo tudi nekatera navodila ministrstva o izvajanju interesnih dejavnosti in podaljšanega bivanja, se lahko termini izvajanja še spreminjajo. Ker so še vedno v veljavi usmeritve NIJZ ter navodila MIZŠ glede ukrepov za preprečevanje okužbe s koronavirusom, bomo morali tudi pri izvedbah razmišljati o določenih prilagoditvah. Ker imamo občutek, da si otroci želijo dodatnih dejavnosti ob pouku in ker verjamemo, da je to zanje potrebno in koristno, se bomo potrudili, da bi nam uspelo, a žal vseh pričakovanj in želja verjetno ne bomo mogli izpolniti.

Skip to content

Z nadaljevanjem obiska te spletne strani sprejemate uporabo piškotkov. več informacij

Z namenom zagotavljanja najboljše možne uporabniške izkušnje, so piškotni na tem spletnem mestu vklopljeni. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri