Select Page

Učbeniški sklad

Skrbnica učbeniškega sklada je knjižničarka Barbara Obolnar. Učenci si v učbeniškem skladu lahko izposodijo brezplačne komplete učbenikov od 3. do 9. razreda in učbenike za izbirne predmete. Izposoja poteka v skladu s Pravilnikom o upravljanju učbeniških skladov.

Tudi v šolskem letu 2023/2024 ponujamo učencem možnost brezplačne izposoje učbenikov iz učbeniškega sklada.

Izkušnje iz preteklih let kažejo, da si učbenike iz učbeniškega sklada izposodi večina učencev, zato starši naročilnico izpolnite le ob koncu 2. razreda, naročnina pa velja za vsa leta šolanja vašega otroka na OŠ Škofljica.

Ob koncu šolskega leta pripravimo le osvežen seznam delovnih zvezkov in potrebščin, učbenikov pa vam ni potrebno ponovno naročati. Če ne bi več želeli prejemati učbenikov iz sklada, lahko svojo odločitev prekličete z odjavnico, ki je dostopna na spletni strani šole.

Naročilnica za učbeniški sklad

Sklep o višini odškodnine za uničene in izgubljene učbenike

Seznam potrebščin za razredno stopnjo

Seznam potrebščina za predmetno stopnjo

 

ODJAVNICA

V komplet izposojenih učbenikov so vključeni tako učbeniki za obvezne kot tudi za izbirne predmete, ki jih je vaš otrok izbral.

Za nakup delovnih zvezkov in ostalih pripomočkov pri posameznih založbah ali knjigarnah se odločate sami. Na spletni strani šole so dostopni linki posameznih založb, kjer lahko najdete potrebne informacije glede naročila pri njih. Želimo vas opozoriti, da preverite pravilnost seznama delovnih zvezkov, ki jih bodo ponujale založbe, saj za napake, ki bi lahko nastale pri seznamih različnih ponudnikov, šola ne odgovarja!

AKTUALNO 2023-2024 (neposredne povezave do seznama delovnih zvezkov)

Pri seznamu potrebščin  za 5. razred je prišlo do manjše napake. Na objavljenem seznamu je napaka že odpravljena!

Učenci bodo v prihodnjem letu pri slovenščini potrebovali PLANET RADOVEDNIH PET 5, samostojni delovni zvezek za slovenščino, 2 dela, založba ROKUS KLETT, EAN 9789612923471 (na prejšnjem seznamu je bila verzija RADOVEDNIH PET 5, samostojni zvezek za slovenščino, EAN 9789612716806).

Zahvaljujemo se za razumevanje!

Aktualni seznami potrebščin za razredno in predmetno stopnjo

Mladinska knjiga OSNOVNA ŠOLA ŠKOFLJICA  

Mladinska knjiga PODRUŽNIČNA ŠOLA LAVRICA

Mladinska knjiga PODRUŽNIČNA ŠOLA ŽELIMLJE 

DZS

  1. RAZREDhttps://www.dzs.si/prednarocila/5084482/42005
  2. RAZREDhttps://www.dzs.si/prednarocila/5084482/42006
  3. RAZREDhttps://www.dzs.si/prednarocila/5084482/42007
  4. RAZREDhttps://www.dzs.si/prednarocila/5084482/42008
  5. RAZREDhttps://www.dzs.si/prednarocila/5084482/42009
  6. RAZREDhttps://www.dzs.si/prednarocila/5084482/42010

 

KOPIJA-NOVA

Office&more

Kako ravnamo z učbeniki po izposoji

V prvih dneh septembra učenci skupaj z razredniki prevzamejo učbenike v šolski knjižnici. Učbeniki v učbeniškem skladu so večinoma rabljeni. K njihovi ohranjenosti lahko prispevajo tako, da jih po prejemu skrbno zavijejo in ob tem ne poškodujejo črtne kode. Na  zadnjo stran učbenika se morajo obvezno podpisati (ime, priimek, razred in šolsko leto izposoje (npr. 2023/2024). Z učbeniki ravnajo skrbno, da si jih bodo lahko izposodile tudi generacije, ki prihajajo za njimi.

Vračanje učbenikov

Ob izteku šolskega leta učenci vrnejo nepoškodovane in urejene učbenike, ki so last šole. Učbenike morajo odviti iz zaščitnih  folij (ne da bi  poškodovali platnice učbenika), jih po potrebi poradirati in odstraniti iz njih vse zapiske ter delovne liste. Za poškodovan ali uničen učbenik je potrebno plačati odškodnino. Višina je določena z nabavno ceno ter starostjo učbenika in je objavljena na šolskih spletnih straneh (Sklep o višini odškodnine za uničene in izgubljene učbenike).

 

 

 

 

 

Skip to content

Z nadaljevanjem obiska te spletne strani sprejemate uporabo piškotkov. več informacij

Z namenom zagotavljanja najboljše možne uporabniške izkušnje, so piškotni na tem spletnem mestu vklopljeni. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri