Select Page

Učbeniški sklad

  • UČBENIŠKI SKLAD

Skrbnica učbeniškega sklada je knjižničarka Barbara Obolnar. Učenci si v učbeniškem skladu lahko izposodijo brezplačne komplete učbenikov od 3. do 9. razreda in učbenike za izbirne predmete. Izposoja poteka v skladu s Pravilnikom o upravljanju učbeniških skladov.

Vsakoletne izkušnje kažejo, da si učbenike iz učbeniškega sklada izposodi večina učencev, zato smo pripravili naročilnico, s katero učbenike iz učbeniškega sklada naročite za vsa leta šolanja vašega otroka.

V prihodnjih letih boste ob koncu šolskega leta zato prejeli le seznam delovnih zvezkov in potrebščin, učbenikov pa vam ne bo potrebno ponovno naročati. V kolikor ne boste več želeli prejemati učbenikov iz sklada, boste lahko svojo odločitev preklicali z odjavnico, ki je dostopna na spodnji povezavi.

ODJAVNICA

Kako ravnamo z učbeniki po izposoji

V prvih dneh septembra učenci skupaj z razredniki prevzamejo učbenike v šolski knjižnici. Učbeniki v učbeniškem skladu so večinoma rabljeni. K njihovi ohranjenosti lahko prispevajo tako, da jih po prejemu skrbno zavijejo in ob tem ne poškodujejo črtne kode. Na  zadnjo stran učbenika se morajo obvezno podpisati (ime, priimek, razred in šolsko leto izposoje (npr. 2017/2018). Z učbeniki ravnajo skrbno, da si jih bodo lahko izposodile tudi generacije, ki prihajajo za njimi.

Vračanje učbenikov

Ob izteku šolskega leta učenci vrnejo nepoškodovane in urejene učbenike, ki so last šole. Učbenike morajo odviti iz zaščitnih  folij (ne da bi  poškodovali platnice učbenika), jih po potrebi poradirati in odstraniti iz njih vse zapiske ter delovne liste. Za poškodovan ali uničen učbenik je potrebno plačati odškodnino. Višina je določena z nabavno ceno ter starostjo učbenika in je objavljena na šolskih spletnih straneh (Sklep o višini odškodnine za uničene in izgubljene učbenike).

 

 

 

Naročilnica za učbeniški sklad

Sklep o višini odškodnine za uničene in izgubljene učbenike

Seznam potrebščin za razredno stopnjo

Seznam potrebščina za predmetno stopnjo

Z nadaljevanjem obiska te spletne strani sprejemate uporabo piškotkov. več informacij

Z namenom zagotavljanja najboljše možne uporabniške izkušnje, so piškotni na tem spletnem mestu vklopljeni. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri