Select Page

PROJEKTI IN AKCIJE

SŠSZ – SHEMA ŠOLSKEGA SADJA IN ZELENJAVE

SŠSZ je ukrep EU kmetijske politike, ki šolarjem zagotavlja brezplačno sadje in zelenjavo. Shema vključuje različne izobraževalne dejavnosti in dejavnosti za ozaveščanje o pomenu sadja in zelenjave v prehrani ter spodbuja zdrave prehranjevalne navade pri mladih.

Naša šola sodeluje v projektu že od leta 2009.

Sadje v okviru sheme ponudimo najmanj 1- krat tedensko in sicer vsak torek.

Sadje in zelenjava predstavljata pomembno skupino živil v uravnoteženem jedilniku vsakega posameznika in veliko prispevata k ohranjanju zdravja, zato se trudimo k dosledni izpeljavi zastavljene sheme.

 

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK – 3. petek v novembru

Projekt poteka na šoli že od leta 2011. Zajema vse vrtce in šole v Sloveniji. Namen projekta je izobraževati in ozaveščati šolajočo mladino in širšo javnost o pomenu   zajtrka v okviru prehranjevalnih navad ter seznanjati otroke z oskrbo hrane iz lokalnega okolja. Otroci ta dan zajtrkujejo izključno slovensko hrano (mleko, kruh, jabolka in med).

TRŽNICA LOKALNIH PRIDELOVALCEV

Ob dnevu slovenske hrane povabimo v avlo naše šole domače pridelovalce, ki ponujajo lokalne pridelke. Šolarji zelo radi poskusijo domače sadje, zelenjavo, mlečne izdelke, juhe, čaje, med … . Vsako leto se nam pridruži še kak nov pridelovalec. Dogodek popestrimo s krajšim kulturnim programom.

ZAJTRK NAŠIH DEDKOV IN BABIC – 2. petek v februarju

Na naši šoli smo se odločili, da bomo podoben projekt kot je TRADCIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK izvedli še vsak drugi petek v februarju. Imenovali smo ga ZAJTRK NAŠIH DEDKOV IN BABIC in se s tem spomnili tradicije naših starih staršev. Pripravljen obrok je prijazen tudi do okolja, saj so vsa živila slovenskega porekla, brez dodatkov in brez nepotrebne embalaže.

LOČEVANJE ODPADKOV

Da bi vzpostavili čim boljše ločevanje odpadkov, izvajamo akcijo “Urejenost pladnjev po malici”.  Najboljša razreda prejmeta priznanja in simbolične nagrade. 

URICE ZDRAVEGA PREHRANJEVANJA

Učenci imajo možnost individualnih svetovanj o zdravi prehrani in prehranjevalnih navadah. Urice izvaja organizatorka prehrane.

Srečanja so namenjena učencem:

  • s slabimi prehranjevalnimi navadami ,
  • z dietno prehrano,
  • s prekomerno telesno težo. 

Srečanja potekajo na pobudo staršev.

Skip to content

Z nadaljevanjem obiska te spletne strani sprejemate uporabo piškotkov. več informacij

Z namenom zagotavljanja najboljše možne uporabniške izkušnje, so piškotni na tem spletnem mestu vklopljeni. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri