Select Page

Dejavnosti ob pouku

DEJAVNOSTI OB POUKU

so del obveznega osnovnošolskega programa. Povezujejo discipline in predmetna področja, vključena v predmetnik osnovne šole. Potekajo po letnem delovnem načrtu, ki določa njihovo vsebino in organizacijsko izvedbo. Dnevi dejavnosti so namenjeni vsem učencem, so vsebinsko pestri in smiselno razporejeni skozi celotno šolsko leto. Datumi dejavnosti so v večini primerov skupaj s stroški že določeni. Razpored dejavnosti ob pouku je objavljen na šolskih spletnih straneh.

Del dejavnosti bomo organizirali v šoli ali v njeni okolici, del dejavnosti pa v raznih ustanovah oz. drugih krajih po Sloveniji. Stroške prevoza in vstopnine za dejavnosti, ki so organizirane izven šole ali kraja, prispevajo starši. Le-te bodo poravnali s položnicami ali preko trajnika po opravljeni dejavnosti. Udeležba na dnevih dejavnosti je za učence obvezna, saj so dejavnosti sestavni del pouka.

Dejavnosti ob pouku so del obveznega osnovnošolskega programa. Povezujejo discipline in predmetna področja, vključena v predmetnik osnovne šole. Potekajo po letnem delovnem načrtu, ki določa njihovo vsebino in organizacijsko izvedbo.

Dnevi dejavnosti so namenjeni vsem učencem, so vsebinsko pestri in smiselno razporejeni skozi celotno šolsko leto.

Organizirali bomo:

  • pet športnih dni,
  • tri naravoslovne dneve,
  • tri kulturne dneve,
  • štiri tehniške dneve za učence v programu devetletne osnovne šole,
  • dve zbiralno-čistilni akciji,
  • akcijo urejanja šolskega prostora in okolice.

Del dejavnosti bomo organizirali v šoli ali njeni okolici, del dejavnosti pa v raznih ustanovah oz. drugih krajih po Sloveniji. Stroške prevoza in vstopnine za dejavnosti, ki so organizirane izven šole ali kraja, prispevajo starši. Le-te bodo poravnali s položnicami ali preko trajnika po opravljeni dejavnosti.

Na svetu staršev so starši predlagali, da se za učence, katerih starši ne poravnajo stroškov, organizirajo dejavnosti v šoli ali v njeni okolici.

Prisotnost učencev na dejavnostih vodijo razredniki ali učitelji, ki dejavnost organizirajo. Porabo sredstev vodimo za vsakega učenca posebej in v primeru preplačila to upoštevamo pri izdaji nove položnice.

 

Dejavnosti ob pouku 2019/20 - RAZREDNA STOPNJA

Dejavnosti ob pouku 2019/20 - PREDMETNA STOPNJA

Skip to content

Z nadaljevanjem obiska te spletne strani sprejemate uporabo piškotkov. več informacij

Z namenom zagotavljanja najboljše možne uporabniške izkušnje, so piškotni na tem spletnem mestu vklopljeni. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri