Select Page

JEDILNIK –JUNIJ 2023

 

Jedilnik

  • Jedilnike oblikujemo na osnovi smernic zdravega prehranjevanja Ministrstva za zdravje in postopoma uvajamo bolj zdravo prehrano, tako da zmanjšujemo ponudbo pekovskega peciva iz bele pšenične moke (sirova štručke, makovka, bombete…) ter pekovskih in slaščičarskih izdelkov z veliko vsebnostjo maščob in sladkorjev (pice, čokoladni navihanček, palačinke s čokolado, biskviti…). Prav tako zmanjšujemo ponudbo odsvetovanih živil iz skupine mesnih izdelkov s homogeno strukturo (hrenovke, paštete, suhe salame, ipd). Namesto mlečnih izdelkov kot so deserti, kakav, čokoladno mleko bomo večkrat ponudili bolj priporočene (bela kava, mleko, navaden jogurt, kislo mleko,…). Zelenjava, ribe  in ribji izdelki bodo večkrat na jedilniku. Postopoma uvajamo manj sokov ter manj sladek čaj.
  • Nudimo možnost izbire delno vegetarijanskih kosil. Ob petkih imamo delno vegetarijansko prehrano za vse učence.
  • Skrbimo, da v prehrano vključujemo najmanj 10 % ekološko pridelane hrane.
  • Priporočamo, da dobi otrok vsaj en obrok v šoli. Vsi otroci podaljšanega bivanja so naročeni na kosilo. Učencem, ki ostajajo v podaljšanem bivanju po 15.00 uri, nudimo brezplačno popoldansko malico (sadje, kruh).
  • V jedilnici je učencem vsak dan (ob torkih iz projekta »SHEMA ŠOLSKEGA SADJA IN ZELENJAVE«) do 11.15 ure  na voljo sadje, od 11.15 do 13.45 ure pa kruh in zelenjava ali suho sadje.
  • Jedilniki so sestavljeni za en mesec vnaprej in so objavljeni na oglasnih deskah in  spletni strani šole.

 

Skip to content

Z nadaljevanjem obiska te spletne strani sprejemate uporabo piškotkov. več informacij

Z namenom zagotavljanja najboljše možne uporabniške izkušnje, so piškotni na tem spletnem mestu vklopljeni. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri