Select Page

Nacionalni preizkusi znanja

Ob koncu drugega in tretjega triletja se znanje učencev preverja z nacionalnim preverjanjem znanja, s katerim se preverjajo standardi znanja, določeni z učnim načrtom. S spremembo Zakona o osnovni šoli je tudi ob koncu drugega triletja nacionalno preverjanje znanja obvezno za vse učence. Preverjanje znanja poteka iz slovenščine, angleščine in matematike. Ob koncu tretjega obdobja šola izvede NPZ iz slovenščine, matematike in tretjega predmeta, ki ga določi minister v začetku šolskega leta.

Preizkusi so le pisni in v rokih, ki jih je določil minister. V šolskem letu 2022/23 bo nacionalno preverjanje znanja potekalo takole:

  • v četrtek, 4. maja 2023 – slovenščina za 6. in 9. razred,
  • v ponedeljek, 8. maja 2023 – matematika za 6. in 9. razred,
  • v sredo, 10. maja 2023 – angleščina za 6. in tretji predmet  (Domovinska in državljanska kultura in etika) za 9. razred.

VPOGLEDI ZA UČENCE IN STARŠE

9. RAZRED  –   31. maja ter 1. in 2.  junija 2023 je seznanitev učencev z dosežki in vpogled v pisne naloge za 9. razred.

6. RAZRED  –  6., 7. in 8.  junija 2023 je seznanitev učencev z dosežki in vpogled v pisne naloge za 6. razred.

 

Z nadaljevanjem obiska te spletne strani sprejemate uporabo piškotkov. več informacij

Z namenom zagotavljanja najboljše možne uporabniške izkušnje, so piškotni na tem spletnem mestu vklopljeni. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri