Select Page

Zdravstveno varstvo

Šola v sodelovanju z zdravstvenimi zavodi organizira redne sistematične zobozdravstvene in zdravstvene preglede ter cepljenja. Če učenec odkloni sodelovanje pri predpisanem zdravstvenem pregledu ali cepljenju, razrednik o tem obvesti starše učenca. Šola deluje preventivno in ozavešča učence o škodljivosti in posledicah kajenja, pitja alkoholnih pijač, uživanja drog in drugih poživil, spolnega nadlegovanja ter nasilja. Šola ozavešča učence o njihovih pravicah in dolžnostih ter o načinih iskanja ustrezne pomoči v primerih spolnega nadlegovanja in zlorabe ter nasilja v družini. V te namene organizira različne aktivnosti pri pouku in drugih dejavnostih šole.

Zobozdravstveno preventivo za učence naše šole opravlja zobozdravnica Kristina ViharGlonarjeva ulica 4, Ljubljana (telefon: 059 039 000).

Sistematski pregledi

SISTEMATSKI PREGLEDI

V programu dejavnosti ob pouku izvajamo tudi redne sistematske preglede in cepljenja. Za učence Osnovne šole Škofljica opravlja le-te Katarina Zadravec, dr. medicine, specialist pediater, v Zdravstvenem domu Rudnik, Rakovniška 4, Ljubljana. Pregledani bodo vsi učenci 1., 3., 6. in 8. razreda ter tisti otroci, ki bodo vpisani v prvi razred v šolskem letu 2018/19. Ob sistematskem pregledu so učenci poleg pregleda in zdravstvene vzgoje cepljeni po republiškem cepilnem programu. V primeru cepljenja dobijo starši o tem obvestilo s pripadajočim vprašalnikom. Program:

  • razred: sistematski pregled, cepljenje 3. doze proti Hepatitisu B in morebitna zamujena cepljenja;
  • razred: sistematski pregled in cepljenje proti Davici, Tetanusu in Pertusisu (Di-Ter-Per);
  • razred: sistematski pregled in neobvezno cepljenje za deklice proti virusu HPV ter pregled sluha – avdiogram (ADG);
  • razred: sistematski pregled, laboratorijski pregled krvi in urina ter pogovor o poklicnih namerah in neobvezno cepljenje za deklice proti virusu HPV, ki ga v 6. razredu niso opravile.

Zobozdravstveno preventivo za učence naše šole izvaja zobozdravnica Kristina Vihar, Glonarjeva ulica 4, Ljubljana (telefon: 059 039 000). Učenci naše šole sodelujejo tudi v tekmovanju za čiste zobe ob zdravi prehrani, ki se navadno začne izvajati v oktobru v okviru Zdravstvenega doma Ljubljana – Vič-Rudnik.

 

Skip to content

Z nadaljevanjem obiska te spletne strani sprejemate uporabo piškotkov. več informacij

Z namenom zagotavljanja najboljše možne uporabniške izkušnje, so piškotni na tem spletnem mestu vklopljeni. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri