Select Page

ERASMUS+

V šoli učitelji učence pripravljamo na prihodnost. Ta pa bo nedvomno zelo drugačna od sedanjosti, predvsem zaradi dejstva, da računalniki postajajo ključni del naše družbe. Največje spremembe se bodo zgodile na trgu dela, saj bo veliko delovnih mest izginilo, veliko pa jih pravzaprav sploh še ni bilo odkritih, predvsem na področju novih tehnologij. Naš projekt, poimenovan »Gradimo temelje za našo prihodnost«, ki ga financira Evropska komisija preko programa Erazmus+ (KA229 – Šolska partnerstva med šolami), stremi k raziskovanju in odkrivanju poklicev prihodnosti, omogoča učencem njihovo spoznavanje ter razvoj tehničnih in netehničnih sposobnosti, ki so zanje potrebne. Vključuje cilje in dejavnosti, ki niso vključeni v trenutne učne načrte, vendar menimo, da bi morali biti del izobraževalnega procesa. Partnerstvo OŠ Škofljica in finske osnovne šole Siltamaen ala-aste iz Helsinkov bo v projektu združilo po 13 učencev iz vsake šole, njihove starše, učitelje, šolsko osebje, lokalne skupnosti in različne strokovnjake s tega področja. Naš projekt bo udeležencem koristil z ustvarjanjem priložnosti za učenje, izmenjavo idej, organizacijo dogodkov in inovacijami izobraževalnih metod.

V projektu bomo sodelovali s strokovnjaki iz naslednjih podjetij oz. organizacij:

7. 8. 2021 Napoved Erazmus+ virtualne mobilnosti za učitelje in učence (C2), država gostiteljica: Slovenija (Osnovna šola Škofljica)

26. – 30. 8. 2021 Erazmus + virtualna mobilnost za učitelje (C1), država gostiteljica: Finska (Siltamaen ala-aste)

14. 4. 2021, ZAKLJUČEK RAZPISA ZA SODELOVANJE V PROJEKTU ERAZMUS+.

29. 3. 2021, Zgrabi priložnost in se nam pridruži v Erazmus+ projektu z naslovom: »Gradimo temelje za našo prihodnost« (Building the foundation for our future).

29. 3. 2021, Osnovna šola Škofljica je kandidirala uspešno na razpisu Erazmus+ (KA229): Šolska partnerstva med šolami s Projektom: »Gradimo temelje za našo prihodnost« (Building the foundation for our future-BFFF).

 

Z nadaljevanjem obiska te spletne strani sprejemate uporabo piškotkov. več informacij

Z namenom zagotavljanja najboljše možne uporabniške izkušnje, so piškotni na tem spletnem mestu vklopljeni. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri