Select Page
 

O šoli

RAVNATELJEV NAGOVOR

Osnovna šola Škofljica je skupaj s podružnicama v Želimljem in podružnično šolo na Lavrici edina vzgojno-izobraževalna ustanova v Občini Škofljica, ki izvaja osnovnošolski program.  Za Občino Škofljica je značilno, da se število prebivalstva skokovito povečuje, kar pomeni, da je tudi v zavod Osnovna šola Škofljica vpisanih vsako leto več učenk in učencev. Tako bomo od 1. 9. 2023 dalje izobraževali 1374 učenk in učencev, kar nas uvršča na prvo mesto med osnovnimi  šolami v Sloveniji po skupnem številu učencev na matični in obeh podružničnih šolah. Prav tako je vodstvo že pred leti med podružničnimi šolami v naši državi prevzela PŠ Lavrica, saj je podružnica z največjim številom vpisanih učencev in učenk. Letos jih bo 549. Na PŠ Želimlje, ki je najstarejša šola v občini, saj jo je zasnoval in začel graditi župnik in pisatelj Fran Saleški Finžgar v letu 1902, pa se bo šolalo 17 učenk in učencev. V zavodu bo več kot 175 zaposlenih odgovorno skrbelo, da se bosta obvezni in razširjeni program javne osnovne šole v 59 oddelkih ter 26 skupinah podaljšanega bivanja nemoteno izvajala.

Učenci so radovedni, a radoživi in razposajeni, zato jih privlači pisani svet svobode. Kljub vsemu jih poskušamo učiti in vzgajati, naučiti in pripraviti za vpis v srednje šole in za vsakdanje življenje z izvajanjem osnovnega in razširjenega programa osnovne šole. Pri tem smo bolj ali manj uspešni.  Ker pa smo prepričani, da se v učencih skrivajo mnoge sposobnosti, jim poskušamo pomagati, da lahko pokažejo svoje talente tudi na drugih področjih, kot so glasba, likovno in literarno ustvarjanje, ples in folklora, fotografija in šport … Zavedamo se, da se posameznikova samopodoba oblikuje in kleše počasi, skozi neuspehe in potrditve, skozi znanje in ustvarjanje, zato iščemo priložnosti, da bi se vsak posameznik na šoli lahko umestil v razgibano šolsko podobo, ki se nam vsem še dolgo vtisne v spomin.

Vsi se bomo potrudili, da nam bo to uspelo tudi v prihajajočem šolskem letu. Večkrat smo že pogumno dokazali, da znamo, zmoremo in hočemo. Zaupam v sodelavke in sodelavce, v vztrajnost in prizadevnost učenk in učencev ter v sodelovanje staršev. Verjamem, da imamo vsi skupen cilj – ustvariti varno in zdravo okolje, kjer bodo lahko učenke in učenci pridobivali primerno znanje, razvijali ustvarjalnost, nadgrajevali veščine, osebnostno rastli ter oblikovali prijazne medsebojne odnose. Vsem želim uspešno šolsko leto 2023/24.

 Roman Brunšek, ravnatelj

 

Skip to content

Z nadaljevanjem obiska te spletne strani sprejemate uporabo piškotkov. več informacij

Z namenom zagotavljanja najboljše možne uporabniške izkušnje, so piškotni na tem spletnem mestu vklopljeni. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri