Select Page

Slovenska prestolnica je v soboto, 22. 10. 2022, gostila 26. Ljubljanski maraton. Predlani ga zaradi epidemije koronavirusa organizatorji niso mogli organizirati, lani pa so se šolarji tekmovanja lahko udeležili le »virtualno«, tekli so v šoli med poukom športa in učitelji smo rezultate sporočili organizatorju.

Kot že vrsto let se je na tekmovanje tudi letos prijavilo veliko število učencev in učenk OŠ Škofljica. Kljub slabši vremenski napovedi se je tekmovanja udeležilo kar 94 tekačev, 49 z razredne in 45 s predmetne stopnje.

Najprej so se na start podali učenci in učenke 1. in 2. razredov, ki so pretekli 600 metrsko razdaljo. Sledili so jim še učenci od 3. do 5. razreda, ki so tekli na 1350 metrov in so tekmovali v najbolj številčni kategoriji. Dečkov je bilo prijavljenih kar 888. Ti teki so bili ne tekmovalnega značaja saj se čas ni beležil. Kljub temu naši najmlajši niso razočarali. V spomin so vsi udeleženi prejeli spominske medalje.

Ob 13.45 pa se je začelo zares, saj so se na progo podali učenci in učenke predmetne stopnje, ki jih je čakal tek na 1800 metrov. Na zbornem mestu je bilo občutiti vedno več adrenalina, saj smo se zavedali, da imamo med prijavljenimi kar precej dobrih tekačev.

Ob ograji smo učitelji, starši in ostali navijači nestrpno pričakovali modre in zelene šolske majice, v katere so bili oblečeni naši učenci in učenke. Navijanje in spodbujanje ob progi je postajalo vedno glasnejše.

Vrhunec tekmovanja je nastopil ob 15.00, ko se je na start podalo osem naših osmošolk. Pogled na tekačice tik pred ciljno ravnino je navdušil vse prisotne Škofljičane. Za avtomobilom organizatorja sta pritekli najhitrejši dekleti, takoj za njima pa naša izvrstna atletinja SOFIJA POTIĆ.

Navdušeno smo pozdravili Sofijo v pričakovanju zgodovinske medalje za OŠ Škofljica, ki je po zadnjih 200-ih metrih proge še bolj zasijala, saj je Sofija v ciljnem sprintu prehitela obe konkurentki in s časom 6:20,5 osvojila zlato medaljo! V njeni kategoriji je nastopilo kar 272 osmošolk.

Poleg Sofije so se med najboljših 50 tekačev v svoji kategoriji uvrstili še DAVID SEVER ZUPANČIČ (22. mesto, 6. razred), SOČA KASTELIC (23. mesto, 9. razred), IVA SLANIČ (29. mesto, 8. razred), ZARJA VIŠNJIĆ ŠKRABEC (34. mesto, 7. razred), LARA REMŠKAR (35. mesto, 7. razred), ULA VUKOVIČ (40. mesto, 7. razred), KLARA KADUNC (44. mesto, 6. razred), JAKOB KASTELIC (46. mesto, 7. razred), KATJA ŽAGAR (47. mesto, 6. razred) in INTI PLUT (49. mesto, 7. razred).

Vtise s prireditve si lahko ogledate na povezavi:

https://youtu.be/GzQAyYGDC5A

Mateja Pečar

učiteljica športa

Skip to content

Z nadaljevanjem obiska te spletne strani sprejemate uporabo piškotkov. več informacij

Z namenom zagotavljanja najboljše možne uporabniške izkušnje, so piškotni na tem spletnem mestu vklopljeni. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri