Select Page

V četrtek, 10. 11. 2022, so učenci PŠ Želimlje pod mentorstvom učiteljic Tine Lešić in Selihe Delić pripravili literarni večer ob 120. obletnici prihoda Frana Saleškega Finžgarja v Želimlje. Pisatelj in akademik je namreč v oktobru 1902 prišel za župnika v idilično vas na robu Ljubljanskega barja in jo s svojim delom poživil na različnih področjih, saj je vedno iskal neposreden stik z vaščani ob različnih priložnostih. In prav na to dejstvo smo želeli opozoriti s kratko prireditvijo.

Prireditev, ki je bila zelo dobro obiskana s strani krajanov, je potekala v Majcnovi dvorani v Želimljem. Učenci so s projekcijo predstavili življenje F. S. Finžgarja in zaigrali dve kratki igri iz njegovega življenja. Zaplesali so tudi splet ljudskih plesov in zapeli dve ljudski pesmi pod mentorstvom učiteljice Špele Helene Sellak. Ker so bili oblečeni v oblačila, ki so nam še bolj približala Finžgarjev čas, so bili še posebej prisrčni in samozavestni, za kar jih lahko samo pohvalimo.

Prireditve sta se udeležila tudi župan Občine Škofljica, g. Ivan Jordan, ki nas je vse prijazno nagovoril.  Na poseben način pa je večer obogatil g. Roman Brunšek, ravnatelj OŠ Škofljica, ki nam je v prijetnem nagovoru natrosil mnogo zanimivih zgodb iz Finžgarjevega življenja in njihovo vzgojno sporočilo prenesel v današnji čas. Posebej se zahvaljujemo tudi gospe Darinki Golobič in gospodu Slavku Zalarju, ki sta pomagala in skupaj z otroki zaigrala v igri »Abeceda«.

Po zaključku prireditve je sledila pogostitev in kratko druženje. Po mnenju vseh udeležencev smo pripravili prijeten večer in tako obudili spomin na pomembnega Slovenca, ki se ga bomo še posebej spomnili naslednje leto, ko bomo obeležili 120-letnico šole v Želimljem.

povezava na galerijo slik

Učiteljici Tina Lešić in Seliha Delić

Skip to content

Z nadaljevanjem obiska te spletne strani sprejemate uporabo piškotkov. več informacij

Z namenom zagotavljanja najboljše možne uporabniške izkušnje, so piškotni na tem spletnem mestu vklopljeni. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri