Select Page

UVODNA POJASNILA O ŠOLSKEM LETU 2017/18

Spoštovani starši, učenke in učenci!

Ko se začne Barje barvati rumeno, je to zunanji znak, da se približuje konec počitnic in začetek novega šolskega leta. Prav zato je pred vami nekaj začetnih obvestil in pojasnil za lažjo pripravo na začetek pouka. 

ORGANIZACIJA POUKA

Osnova za načrtovanje pouka je skupno število učencev posameznega razreda določene šole, saj se na podlagi tega ter odločb učencev s posebnimi potrebami, če imajo v odločbi navedeno zahtevo po zmanjšanem številu učencev v oddelku, oblikuje število oddelkov. Tako so podatki v tem trenutku naslednji:

Število učencev po šolah:

PŠ Želimlje – 14

PŠ Lavrica – 238

OŠ Škofljica – 854

SKUPAJ – 1106 

Število učencev po triadah:

  1. triada – 441
  2. triada – 363

III. triada – 302

SKUPAJ – 1106

Število učencev po razredih:

OŠ ŠKOFLJICA

RAZRED

ŠTEVILO UČENCEV

ŠTEVILO ODDELKOV

1. razred

87

4

2. razred

88

4

3. razred

97

4

4. razred

80

3

5. razred

86

4

6. razred

116

5

7. razred

85

3

8. razred

116

5

9. razred

99

4

 

Na podlagi števila vpisanih in napovedanih učencev ter odločb učencev s posebnimi potrebami smo morali odpreti dodaten oddelek ter preoblikovati oddelke v 5. in 6. razredu na matični šoli. Izhodišče za razporeditev učencev po oddelkih so bile želje učencev, vendar so na razporeditev vplivali tudi različni drugi dejavniki. Razporeditev je pripravila šolska svetovalna služba ob neposrednem sodelovanju razredničark, ki so poučevale učence v minulem šolskem letu. Seznami novih oddelkov bodo objavljeni od torka, 29. avgusta, v avli OŠ Škofljica in PŠ Lavrica med 8. in 14. uro. 

PŠ LAVRICA

RAZRED

ŠTEVILO UČENCEV ŠTEVILO ODDELKOV

1. razred

51 2
2. razred

51

2

3. razred

58

3

4. razred

43

2

5. razred 34

2

 

PŠ ŽELIMLJE

RAZRED ŠTEVILO UČENCEV ŠTEVILO ODDELKOV
1. razred

4

1

 

2. razred

4

3. razred

1

1

 

4. razred

5

 

NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI

Obveščamo vas, da bomo v prihajajočem šolskem letu v prvi in drugi triadi izvajali pouk naslednjih neobveznih izbirnih predmetov.

 

OŠ ŠKOFLJICA:

–      NIP ANGLEŠČINA (tri skupine)

–      NIP NEMŠČINA (dve skupini)

–      NIP ŠPORT (štiri skupine)

–      NIP RAČUNALNIŠTVO (ena skupina)

–      NIP TEHNIKA (tri skupine)

–      NIP UMETNOST (dve skupini)

 

PŠ LAVRICA:

–      NIP ANGLEŠČINA (dve skupini)

–      NIP NEMŠČINA

–      NIP ŠPORT

–      NIP UMETNOST

 

ZAČETEK POUKA

V šolskem letu 2017/18 začenjamo s poukom v PETEK, 1. SEPTEMBRA 2017. Za prvi dan pouka prinesejo učenci razredne stopnje s seboj šolske copate, zvezek in pisalo. Za vse učence predmetne stopnje bo urnik objavljen že na spletu, zato prinesejo ob copatih in beležki za pouk od 3. ure dalje tudi zvezke in ostala gradiva.  Pouk izbirnih predmetov ter dopolnilni in dodatni pouk ta dan odpade. Natančnejše ure prihoda v šolo bodo še objavljene. Prav tako sledijo tudi še dodatna  navodila.

PRVI ŠOLSKI DAN ZA PRVOŠOLCE

PRVOŠOLKE IN PRVOŠOLCI PŠ LAVRICA IN PŠ ŽELIMLJE

V naslednjih dneh bodo prvošolci in prvošolke prejeli vabilo, kjer bo navedeno, da so prvošolke in prvošolci, ki so vpisani na PŠ Lavrica in PŠ Želimlje, vabljeni na prvi šolski dan  (1. 9. 2017) ob 8.30 v avlo PŠ Lavrica, Kamnikarjeva 6, kjer jih bo najprej pozdravil ravnatelj zavoda, nato bo sledila gledališka predstava, ki jo bodo odigrali naši učenci in učenke pod vodstvom učiteljice Karmen Mihelič Čampa. Po predstavi bodo učenci povabljeni v učilnici, kjer se bodo posladkali, nato pa nadaljevali z ustvarjalnimi delavnicami (50 minut). V tem času se bodo starši srečali z ravnateljem in pomočnico ravnatelja.

PRVOŠOLKE IN PRVOŠOLCI OŠ ŠKOFLJICA

V naslednjih dneh bodo prvošolci in prvošolke prejeli vabilo, kjer bo navedeno, da so prvošolke in prvošolci, ki so vpisani na OŠ Škofljica, vabljeni na prvi šolski dan  (1. 9. 2017) ob 10. uri večnamensko športno dvorano na Škofljici, Klanec 5, kjer jih bo prav tako pozdravil ravnatelj zavoda, nato pa bo sledila gledališka predstava, ki jo bodo odigrali naši učenci in učenke pod vodstvom učiteljice Karmen Mihelič Čampa. Po predstavi bodo učenci povabljeni v učilnice, kjer se bodo posladkali, nato pa nadaljevali z ustvarjalnimi delavnicami (50 minut). V tem času se bodo starši srečali z ravnateljem za morebitne dodatne informacije.

SEZNAMI RAZREDOV 

Seznami učencev po oddelkih v 1. razredu in učencev, ki so na novo vpisani ali umeščeni v druge oddelke, bodo objavljeni od torka, 29. avgusta, med 8. in 14. uro na panojih v avli OŠ Škofljica ter PŠ Lavrica. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov seznamov ne moremo objavljati na spletnih straneh.

PREHRANA

S 1. septembrom 2017 dobijo malico in kosilo vsi predhodno prijavljeni učenci. Za učence podaljšanega bivanja bo po 15. uri na voljo brezplačno sadje in kruh. Vsi učenci od 2. do 9. razreda ste že oddali prijavnice na prehrano, ki so veljavne do preklica. Prav tako je prijavnice na prehrano oddala večina staršev učencev 1. razreda.

UČBENIŠKI SKLAD

Učenci bodo učbenike prevzeli v šolski knjižnici v začetnih dneh pouka v spremstvu razrednikov oz. posameznih učiteljev. Prav tako bodo učenci prejeli v šoli regresirane delovne zvezke, če so jim bili na podlagi vloge odobreni.

ŠOLSKE POTREBŠČINE

Seznami predvidenih šolskih potrebščin in delovnih zvezkov so objavljeni na šolskih spletnih straneh. Prav tako so sezname ob koncu šolsekege leta v pisni obliki prejeli tudi učenci in jih verjetno prinesli domov. Starši učencev bodočega 1. razreda NE KUPUJETE UČNIH GRADIV OZ. DELOVNIH ZVEZKOV, saj jih bodo učenci brezplačno prejeli v šoli ob začetku pouka.

PREVOZI

Vse informacije o prevozih bodo objavljene na panojih v avli OŠ Škofljica skupaj z voznimi redi ter predstavitvijo postaj, prav tako bodo objavljene tudi na šolskih spletnih straneh (http://www.os-skofljica.si). Večjih sprememb ne pričakujemo, razen rešitve težav, ki so se pokazale preko minulega šolskega leta, vendar bomo lahko natančne informacije podali šele po zadnjem usklajevalnem sestanku s predstavniki občine ter predstavniki LPP.

Po koncu brezskrbnih počitnic je vsak nov začetek šolskega leta naporen in po svoje stresen za vse udeležence učnovzgojnega procesa. Kljub vsemu upam, da se bomo uspešno pripravili na šolsko leto 2017/18.

Roman Brunšek, ravnatelj

Skip to content

Z nadaljevanjem obiska te spletne strani sprejemate uporabo piškotkov. več informacij

Z namenom zagotavljanja najboljše možne uporabniške izkušnje, so piškotni na tem spletnem mestu vklopljeni. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri