Na OŠ Škofljica smo se tudi v letošnjem letu pridružili projektu Teden vseživljenjskega učenja (TVU). TVU je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije  v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim opozarjajo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja.

V naši šoli se trudimo, da povezujemo med seboj različne generacije. Preko različnih dejavnosti, ki jih organiziramo učitelji, se aktivno povezujejo in sodelujejo med seboj starejši in mlajši učenci. Učenci obiščejo mladostnike  ter starejše varovance CUDV Draga, ki živijo v našem okolišu. Starostniki iz Doma starejših občanov  so nam z veseljem prišli pripovedovati zgodbe iz njihovega otroštva in mladosti, naši učenci pa so njim pripravili gledališko predstavo. Zavedamo se, da nas medgeneracijsko sodelovanje povezuje in nam odpira nova obzorja. V letošnjem letu smo na šoli Škofljica in Lavrica izpeljali deset različnih delavnic. Utrinke si lahko ogledate v FOTOGALERIJI.

Nataša Štebe, vodja projekta

Z nadaljevanjem obiska te spletne strani sprejemate uporabo piškotkov. več informacij

Z namenom zagotavljanja najboljše možne uporabniške izkušnje, so piškotni na tem spletnem mestu vklopljeni. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri