Select Page

Pohod na RAŠICO

Kdaj:     petek, 28. 9. 2018

Zbor:     pred šolo ob 7.30

Kam:     Rašica

Opis poti: Rašica (647 m) je osamelec na severu Ljubljanskega polja. Poleg Vrha Staneta Kosca, kjer se nahajata razgledni stolp in planinska koča Rašiške čete, sta na zahodnem pobočju Rašice še Veliki vrh (568 m) in Mali Vrh (483 m). Vrh Rašice je najpogosteje obiskan po poti, ki vodi iz istoimenskega naselja (Rašica). 17 m visok razgledni stolp je bil postavljen leta 1957 v spomin na ustanovitev Kamniškega bataljona. Z njega se ponuja lep pogled na Ljubljansko kotlino ter okoliške hribe in gore. Rašici najbližji hrib, ki je prav tako priljubljena izletniška točka, je Šmarna gora.

Oprema: pohodni čevlji (čevlji z narezanim podplatom), športna oprema (majica, pohodne hlače), rezervna majica in nogavice, voda (pijača), vetrovka ali topel pulover, kapa.

Malico vzamemo s seboj. Kosilo je v šoli. Ne nosite sladkarij in slanih prigrizkov. S seboj lahko vzamete energijsko tablico, vodo in sendvič tisti, ki niste naročeni na kosilo.

Prosim, da doma zajtrkujete.

Za aktiv športa, Tevž Pavšek

Škofljica, 24. 9.2018

Skip to content

Z nadaljevanjem obiska te spletne strani sprejemate uporabo piškotkov. več informacij

Z namenom zagotavljanja najboljše možne uporabniške izkušnje, so piškotni na tem spletnem mestu vklopljeni. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri