Select Page

Približuje se čas praznikov, žal pa se ob tem poveča tudi uporaba različnih pirotehničnih sredstev. Opozorjeni smo bili, da ste nekateri učenci že začeli s preprodajo različnih pirotehničnih sredstev, ki niso dovoljena. To naj bi se dogajalo v šoli, še posebej pa na avtobusnih postajah in na avtobusih. Obenem ste nekateri začeli že z uporabo pirotehničnih sredstev na krajih, kjer je več učencev, kar je zelo nevarno in v tem času tudi prepovedano.

Opozarjamo vas, da je uporaba različnih pirotehničnih sredstev lahko izredno nevarna. Tako je bilo lani zaradi uporabe petard več hujših nesreč – odtrgani prsti na rokah, hude opekline … Prav tako je uporaba določenih pirotehničnih sredstev izven predpisanih datumov po zakonu tudi kazniva. O vsakem posedovanju ali preprodajanju pirotehničnih sredstev na šoli, v okolici šole ali na prevozih z avtobusi v šolo ali domov bomo takoj obvestili starše, prav tako pa tudi ustrezno vzgojno ukrepali. V primeru uporabe kakršnega koli pirotehničnega sredstva na šoli ali šolskem prostoru pa bomo o tem obvestili tudi policijo. Gre za vašo varnost in za varnost vseh, zato pričakajmo praznike brez vsakršne pirotehnike. 

Roman Brunšek, ravnatelj

Skip to content

Z nadaljevanjem obiska te spletne strani sprejemate uporabo piškotkov. več informacij

Z namenom zagotavljanja najboljše možne uporabniške izkušnje, so piškotni na tem spletnem mestu vklopljeni. Z nadaljevanjem obiska tega spletnega mesta se strinjate z njihovo uporabo.

Zapri